Пържени пилешки филета в млечна марината
Мариновано пилешко в мляко, запържено с коричка от брашно и подправки.
Необходими продукти:
- 250 мл мляко
- 1 кг пилешко филе
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. кимион
- сол
За панировката:
- 100 г брашно
- 1 с.л. червен пипер
- сол и черен пипер
- лют пипер
- чесън и лук на прах
- олио за пърженето
- лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото с намачкания на паста чесън, посолете, добавете кимиона и нарязаното на хапки пилешко филе. Приберете в хладилник да се маринова между 2 часа и едно денонощие.
2. Смесете сухите съставки за панировката, извадете месцата от маринатата и ги оваляйте в сместа.
3. Пържете в сгорещено олио първо на по-силен огън, а след запечатване намалете температурата, за да могат мръвките да се сготвят добре и отвътре. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
4. Поднесете с резен лимон за покапване - има нужда от подкиселяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ