Пържени оризови бонбони с шоколад
Мочи - японски оризови бухти.
Необходими продукти:
- 1 и 1/3 ч.ч. оризово брашно
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 ч.ч. вода
- шоколад или шоколадов чипс (около 100-120 г)
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. В купа изсипете оризовото брашно. Добавете царевичното нишесте и налейте водата. С тези три продукта трябва да замесите нелепнещо тесто. Разбъркайте първо с шпатула, после оформете на ръка.
2. Начупете шоколада на малки парченца. Цяло квадратче може и да се окаже големичко, затова е по-добре да използвате шоколадови капки.
3. С ръце чупете от тестото и разстилайте в дланта си на блатче. Слагайте шоколад в средата и завивайе кръгли топчици.
4. Когато сте готови с цялото тесто загрейте в дълбок съд олио за пържене на маслена баня и си пригответе тава за вадене, застлана с домакинска хартия.
5. Пържете на умерен огън мочито за по 40-тина секунди, като въртите почти постоянно. Вадете в тавата, беа да допирате хапките една до друга.
6. По желание на фнала украсете като поръсите с пудра захар, оваляте в какао или топнете в разтопен шоколад. Оригинално мочи се поднася без украса, но можете да импровизирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ