Пържени наденички със зеле и бекон
Наденица със зеле, лук, чушки и бекон на тиган.
Необходими продукти:
- 100 г бекон
- 3-4 наденички
- 1 червена и 1 зелена сладка чушка
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 1 кг зеле
- 5 скилидки чесън
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. универсална подправка или сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Започнете с нарязването на продуктите. Бекона нарежете на тънки лентички, наденицата на полумесеци, лука - първо на четвъртини и след това напречно на полумесеци, зелето - на тънко, а чушките - на лентички.
2. Изсипете бекона в сух тиган, сложете на котлона и пуснете на умерен огън. 3 минути след като зацвърчи добавете и наденичките и гответе още 4-5 минути като бъркате. Извадете в отделен съд.
3. Изсипете олиото директно върху отделената мазнина от наденичките и бекона и щом се загрее добавете лука. Гответе 2 минути, добавете чушките и гответе още 4-5 минути като мешате. Добавете намачкания чесън, овкусете с подправки и разбъркайте. Оставете 1 минута.
4. Прибавете зелето и размешайте колкото е възможно. След няколко минути обемът му ще спадне. Тогава разбъркайте хубаво, намалете огъня на слаб към умерен и сложете капак. Оставете да се готви 15 минути.
5. Добавете бекона с наденичките, размешайте и сложете капака отново. Гответе още 15 минути на слаб огън. След това можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ