Регистрация

Пържени наденички със зеле и бекон

Пържени наденички със зеле и бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1000

Наденица със зеле, лук, чушки и бекон на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г бекон
  • 3-4 наденички
  • 1 червена и 1 зелена сладка чушка
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 кг зеле
  • 5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. универсална подправка или сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Започнете с нарязването на продуктите. Бекона нарежете на тънки лентички, наденицата на полумесеци, лука - първо на четвъртини и след това напречно на полумесеци, зелето - на тънко, а чушките - на лентички.

2. Изсипете бекона в сух тиган, сложете на котлона и пуснете на умерен огън. 3 минути след като зацвърчи добавете и наденичките и гответе още 4-5 минути като бъркате. Извадете в отделен съд.

3. Изсипете олиото директно върху отделената мазнина от наденичките и бекона и щом се загрее добавете лука. Гответе 2 минути, добавете чушките и гответе още 4-5 минути като мешате. Добавете намачкания чесън, овкусете с подправки и разбъркайте. Оставете 1 минута.

4. Прибавете зелето и размешайте колкото е възможно. След няколко минути обемът му ще спадне. Тогава разбъркайте хубаво, намалете огъня на слаб към умерен и сложете капак. Оставете да се готви 15 минути.

5. Добавете бекона с наденичките, размешайте и сложете капака отново. Гответе още 15 минути на слаб огън. След това можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта