Печени наденички с яйца, моцарела и домати
Немска закуска с наденички под коричка от бити белтъци с подправки, домати и моцарела. Наденица на фурна по швабски.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 4 сурови наденички или варено-пушени наденици
- 1 домат
- 1 топка моцарела
- 1 стрък пресен лук
- няколко стръка копър
- 3 яйца
- 1 с.л. с връх кисело мляко
- сол и пипер
- 1 ч.л. брашно
- копър и магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Намажете дъното на неголяма тава с олиото. Ако имате правоъгълна йенска тава, това е най-подходящият съд.
2. Нарежете наденичките на кръгчета с дебелина около 2 см. Подредете ги по дъното на тавата плътно едно до друго.
3. Моцарелата нарежете на тънки кръгове, домата разполовете и след това нарежете на полумесеци. Наситнете пресния лук и листата копър.
4. Разделете в две отделни купи белтъците и жълтъците на яйцата. Жълтъците разбийте с тел, като добавите сол и пипер, киселото мляко и брашното. След като се получи хомогенна смес, изсипете в тях и лука с копър и разбъркайте. Белтъците разбийте с миксер на сняг и след това нежно прехвърлете при жълтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула, за да не спихнат прекалено много.
5. С получената смес залейте подредените наденички. Върху сместа нежно положете резените домати и моцарела.
6. Пъхнете в предварително загрята фурна. Ако работите с йенско стъкло, нека фурната е леко топла, за да не се пръсне. Печете 30-35 минути. След изваждане охладете за 7-8 минути.
7. Нарежете като мусака и поднесете с поръска от листа магданоз и/или копър.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ