Регистрация

Пържени кашкавалени топчета с галета

Пържени кашкавалени топчета с галета
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1600

Паниран кашкавал на хапки с коричка от галета и чеснов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г кашкавал
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • 120 г галета (с готовност за още при необходимост)
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. сух босилек
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала в купичка.

2. Добавете към него намачкания чесън, брашното и едно разбито яйце. Забъркайте на гъста кашичка.

3. Сипете галетата в чиния и я смесете с лют и сладък пипер и босилек или друга подправка на прах.

4. С влажни ръце или с ръкавици взимайте от кашкавалената смес и оформяйте на топчета. За едно топче ви трябва количество около 1-1,5 ч.л. Редете си топчетата в чиния, за да ви е удобно.

5. Разбийте в купа три яйца. Взимайте топче, топвайте в яйцата, овалвайте в галета, пак в яйце и пак в галета.

6. Пържете готовите топчета за по около минута на маслена баня, като можете да използвате голяма цедка, в която да ги редите или директно в кошницата на домашния фритюрник.

7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта