Кашкавалено руло с плънка от кайма
Солено руло от кашкавал с плънка от месо с подправки.
Необходими продукти:
- 250 мл майонеза
- 5 яйца
- 350 г кашкавал, гауда или друго твърдо жълто сирене
- 500 г кайма
- лук и чесън по желание
- магданоз по желание
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала на едро ренде и го приберете в хладилника.
2. Изсипете майонезата в купа, чукнете отгоре яйцата и с миксер разбийте на крем.
3. Изсипете в крема рендосаното жълто сирене и разбъркайте добре.
4. Застелете голямата тава за фурна с още по-голям лист хартия за печене, изсипете върху него сместа и заравнете на плътен тънък и равномерен пласт. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса печка за 20 минути.
5. През това време замесете каймата със сол и пипер и по желание добавете много силно наситнени лук, чесън и листа магданоз.
6. Разпределете каймата върху пласта кашкавал с майонеза и яйца равномерно. След това, внимавайки да не се опарите, нежно отлепяйте кашкаваления слой от хартията за печене и с нейна помощ завивайте на стегнато руло. Бъдете търпеливи при отлепянето и завиването и ще се получи безпроблемно.
7. Оставете готовото руло върху хартията в тавата и върнете във фурната на същата температура за още 40 минути.
8. След изваждане от печката изчакайте да се охлади 5 минути и нарежете напречно на рула с дебелина около 3 см. Сервирайте топло с пресни зеленчуци за гарнитура.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ