Пържени картофки с пармезан и чили
Чипс за мачове или бира или просто радост на децата.
Необходими продукти:
- 6-8 големи картофа
- олио за пържене на маслена баня
- пармезан
- едро смлян чили пипер
- пресен магданоз
- сол и бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и заделете в голяма купа със студена вода. Нарежете обелените картофи като за пържене и ги върнете в студената вода, за да се накиснат.
2. Преди пържене ги отцедете хубаво върху хавлиена кърпа. Сгорещете олио в достатъчно дълбок съд за пържене на маслена баня до 160ºC и изпържете картофите на няколко пъти до полу-готовност. Извадете ги от мазнината и охладете за 20 мин.
3. Докато се охлаждат, нарежете фино магданоза, настържете около 2 с.л. пармезан и смесете всичко с 1 с.л. едро смлян чили пипер.
4. Отново сгорещете олиото до 190ºC и върнете картофите. Изчакайте да покафенеят и да се получи хрупкава коричка. Отцедете отново от излишната мазнина и овкусете със сол, бял пипер и настъргания пармезан, чилито и магданоза. Не слагайте много сол, защото сиренето също е солено.
5. Поднесете с хамбургер по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ