Регистрация

Пържени бутчета със сметана и картофи

Пържени бутчета със сметана и картофи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 741

Основно с пилешко и гарнитура със сметанов сос, сготвено за по-малко от час и сервирано топло и свежо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 горни пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. с връх сладък пипер
  • 1 ч.л. провансалски микс (или си смесете сух босилек с риган и розмарин)
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • пресни листа копър + 30 г масло, сол и пипер
  • 6 картофа
  • 1 с.л. олио + 20 г масло
  • 150 мл млечна незаквасена готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета обтрийте със сол и пипер и прехвърлете в купа.

2. Поръсете отгоре червения пипер, микса прованс и сипете горчицата и 2 с.л. олио. С ръце разтъркайте и настискайте месото с подправките, за да се обтрият хубаво. Оставете настрана за 15-20 минути и докато сготвите останалите продукти, месото ще се е мариновало.

3. Наситнете чесъна, наситнете и си запазете копъровите листа.

4. Картофите обелете, нарежете на едри продълговати парчета, измийте добре и прехвърлете в тенджера. Залейте с топла вода, сложете на силен огън да кипнат и след като заврят, намалете огъня на умерен към слаб. Оставете да се варят.

5. Вземете голям тиган - с диаметър 28 см. и в него сгорещете на умерен към силен огън 1 с.л. олио. Пуснете маслото и щом се разтопи, добавете наситнения чесън. Бъркайте 1 минута и положете бутчетата плътно едно до друго да се запържат в ароматното масло. Намалете огъня и гответе до образуването на златиста коричка - 6-7 минути. Обърнете и гответе от другата страна още толкова време.

6. Налйете сметаната в тигана, обърнете отново бутчетата, изчакайте да кипне, сложете капак и оставете да къкри 7-8 минути.

7. През това време отцедете картофите от водата на варенето и ги прехвърлете в съд, където да запазят топлината си. Прибавете 30 г масло, овкусете със сол и пипер и поръсете листата копър. Разбъркайте.

8. Картофките разпределете в индивидуални порции. След това сложете по две парчета месо във всяка чиния и отгоре залейте с по лъжичка от соса на готвенето. Поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта