Регистрация

Пържени банички с кашкавал

Пържени банички с кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1612

Пържени пурички с кашкавал в обвивка от тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г кашкавал (или друго жълто сирене по желание); важно е да е с правоъгълна форма, за да може да се нареже на правилни парчета
  • 1/2 пакет фини кори
  • 1 белтък
  • чубрица или друга подправка по желание
  • олио (много) за пържене на маслена баня
  • сос по желание (доматен с наситнен пресен лук в него, чеснов или майонезен)

Начин на приготвяне:

1. Всеки лист фино тесто разделете на 4 правоъгълника. Нарежете на правоъгълници и кашкавала, като се стремите да не са много дебели и дължината им да е с 1/4 по-малка от тази на изрезките от тестото.

2. Поръсете по желание листовете тесто с чубрица или друга подправка.

3. Сложете в единия край гредичка кашкавал, завийте навътре стърчащите крайща и завъртете на пуричка.

4. Преди последното завиване намажете с белтък, за да не се разтвори. Работете така до изчерпване на количеството кашкавал.

5. Сгорещете олио в дълбок съд (тенджерка) за пържене на маслена баня. Застелете си чиния с домакинска хартия, за да вадите в нея пуричките. Пригответе си и подходящи щипки, с които да пускате баничките и да ги вадите от мазнината.

6. Пържете до образуването на златиста коричка, като можете да готвите няколко пурички едновременно.

7. Поднесете с подходящ сос за топкане според вкуса ви.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта