Пържена зелена салата с бекон
Зелена салата с репички, бекон и сирене.
Необходими продукти:
- 400 г зелена салата асорти
- 150 г бекон
- 2 твърдо сварени яйца
- 2 репички
- червен лук
- червени чушки /камби/
- нарязана багета за кростини
- зехтин
- бял оцет или винен оцет
- захар
- сирене шевр или борсин (или друг вид сирене по избор)
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете вода да заври. Добавете червен лук и го бланширайте, докато леко омекне, наистина за няколко секунди. Отцедете и сложете при оцета смесен със захарта. Сложете в хладилника.
2. Препечете кростините, като преди това ги намажете със зехтин.
3. Изпечете и обелете чушките.
4. Нарежете репичките и чушките, докато подреждате порциите с яйцата и лука.
5. Нарежете бекон и го изпържете в голям тиган, докато е готов и крехък, след това извадете и отцедете на хартиена кърпа.
6. Загрейте сиренето в рамекин във фурна или на скара.
7. Внимателно разбийте оцета в разтопената мазнина в тигана, като внимавате температурата да не е прекалено висока и да ви опръска. Добавете захар, сол и пипер, докато бъркате. Сложете зелената салата вътре и малко натрошени кростини за няколко секунди, само докато се овкусят в дресинга.
8. Сервирайте с кростини, върху топка топло сирене и парчета бекон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ