Пълнозърнест хляб без мазнини
Хляб с пълнозърнесто и царевично брашно.
Необходими продукти:
- 1 пакет активна суха мая
- 1/4 ч. ч. топла вода
- 1 ч. л. бяла захар
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 2 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 1/4 ч. л. сода
- царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Смесете водата с маята и захарта в голяма купа. Оставете настрани за 5 минути, след което прибавете прясното мляко.
2. Добавете в купата 1 чаша брашно и разбийте хубаво, около 2 минути, след което прибавете останалата част от брашното и отново разбъркайте.
3. Леко намажете с мазнина форма за печене с размери 10х20 см. и наръсете дъното с царевично брашно.
4. Излейте тестото във формата и го поръсете отгоре отново с царевично брашно.
5. Покрийте формата с кърпа и я оставете на топло за около 45 минути до 1 час.
6. Печете на 200 С около 25-30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ