Регистрация

Пълнозърнест хляб без мазнини

Пълнозърнест хляб без мазнини
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3885

Хляб с пълнозърнесто и царевично брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет активна суха мая
  • 1/4 ч. ч. топла вода
  • 1 ч. л. бяла захар
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 2 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
  • 1/4 ч. л. сода
  • царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Смесете водата с маята и захарта в голяма купа. Оставете настрани за 5 минути, след което прибавете прясното мляко.

2. Добавете в купата 1 чаша брашно и разбийте хубаво, около 2 минути, след което прибавете останалата част от брашното и отново разбъркайте.

3. Леко намажете с мазнина форма за печене с размери 10х20 см. и наръсете дъното с царевично брашно.

4. Излейте тестото във формата и го поръсете отгоре отново с царевично брашно.

5. Покрийте формата с кърпа и я оставете на топло за около 45 минути до 1 час.

6. Печете на 200 С около 25-30 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта