Пълнозърнест жълт кекс с шоколад
Кекс с морска сол и пълнозърнесто брашно.
Необходими продукти:
- 1 пакет размекнато масло
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 яйце
- 1 с.л. ванилия
- ¾ ч.ч. шоколадови парченца
- ½ с.л. едра морска сол (или повече на вкус)
- ½ ч.ч. пресято бяло пълнозърнесто пшенично брашно
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте размекнатото масло и захарта.
2. Добавете яйцето и разбъркайте.
3. Добавете ванилията.
4. Добавете брашното* и солта.
5. Изсипете шоколадовите парченца.
6. Излейте сместа в намазана с олио форма за кекс 20см. х 20 см.
7. Печете на 180°С за 20-25 мин. Кексът е опечен, когато го прободете с нож по средата и по него не залепне тесто.
*Ако искате кексът ви да не е толкова лепкав, добавете още 2 с.л. брашно. Ако искате да използвате обикновено бяло брашно, използвайте ¾ ч.ч. до 1 ч.ч. брашно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ