Пълнено хлебче с кашкавал и лук
Печена питка с масло, кашкавал и чесън.
Необходими продукти:
- 1-2 питки (зависи от размера)
- 70 г масло
- 120 г кашкавал
- 4-6 скилидки чесън
- шарена сол
- пресен лук или пресен чесън по желание
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото и смесете с намачкания чесън и шарената сол.
2. Вземете питката и я нарежете на квадрати, като не разкъсвате долната кора - режете само до средата или 2/3 на дълбочината.
3. Кашкавала нарежете на слайсове.
4. Намажете обилно хлебчето с масло, така че да влезе хубаво в цепнатините. След това в тях подредете резени кашкавал.
5. Бутнете да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна докато се получи златиста коричка.
6. По желание след изваждане поръсете с наситнен пресен лук, пресен чесън или някаква прясна подправка - мащерка, копър.
Хапвайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ