Пълнено пиле по средиземноморски
Печено пиле на фурна с домати, лимон и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 10.11.2017
Печено пиле с масло и ароматна смес с дъх на чесън и босилек готвят Лора и Стоян като представят рецепта за пълнено пиле на фурна със средиземноморски дъх, което се поднася със заливка от апетитен маслен сос, в който да се отпуснат вече изпечените мръвки.
Първо си правим ароматно масло като масло на стайна температура разбъркваме с лимонова кора, наситнен босилек, сол и пипер меланж. С тази смес обтриваме отвсякъде цяло пиле, което предварително сме почистили, измили и подсушили. Вкарваме от сместа и между кожата и месото, за да се овкуси птицата по-равномерно.
След това намачкваме бяло френско козе сирене с благородна плесен (можете да използвате вместо него Бри или Синьо сирене или микс от сирена) и го смесваме с наситнени сушени домати. С тази смес пълним пилето, но не в коремчето, а между кожата и месото. В празното коремче слагаме цели резени лимон и остатъка от сиренената смес.
Пилето се поставя в съд с гърдите надолу и се пече на 200 градуса за малко повече от час и половина. След това се сервира със заливка от соса, останал в тавата. Можете да поднесете със свежа салата или любимата гарнитура за пилешко месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ