Пълнено пиле с ориз и киноа
Печено пиле на фурна с плънка от варива.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 1 ч.ч. ориз
- 2/3 ч.ч. киноа
- 1 ч.ч. пилешки бульон (може и вода)
- 1 голяма или 2 малки глави лук
- сол и черен пипер
- 50 г масло
- 20 мл олио
- клонка розмарин по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре пилето. На няколко места под кожата бутнете малки парченца масло. Обтрийте със сол и пипер вътрешно и външно.
2. Лука наситнете. Ориза и киноата измийте под течаща вода.
3. Сгорещете олиото в касерола, добавете лука и гответе до прозрачност. После добавете и ориза и гответе докато стане кристален.
4. Добавете киноата, залейте с бульона и оставете да къкри докато бульона изври.
5. Добавете остатъка от маслото в запръжката и разбъркайте. Изчакайте да се охлади и напълнете пилето с нея. Бутнете и клонка розмарин в корема. Зашийте. Ако ви остане от плънката, разпределете я на дъното на тавата.
6. Увийте във фолио, като поставите пилето с гърдите нагоре. Печете на 200 градуса за 35 минути.
7. Разгърнете фолиото и обърнете пилето с корема надолу. Допечете за 15 минути на същата температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ