Пълнени чушки с кускус и пилешко
Чушки с мароканска месна плънка.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 средна глава лук
- 2 скилидки чесън
- 350 грама прясна пилешка или пуешка наденичка, обелена (или каквото друго месо ви хрумне)
- 1 консерва нарязани домати
- ¾ чаша кускус
- 4 червени чушки камби (или други разлати чушки за пълнене)
- ½ чаша настъргано сирене
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса. Сипете и загрейте олио в широк тиган на средна към висока температура. Добавете лук, чесън, половин ч.л. сол и 1/8 ч.л. пипер. Пържете докато омекнат, около 3 минути.
2. Добавете месото в тигана. Пържете, докато покафенее, около 4 минути. Добавете доматите и 1 чаша вода, гответе докато соса леко се сгъсти, около 5 минути. Отстранете от огъня и разбъркайте вътре кускуса.
3. Напълнете половинките чушки с така получения микс с кускус. Изсипете половин чаша вода в голяма тава за печене. Подредете пълнените чушки в нея. Покрийте с фолио и печете, докато чушките омекнат, 35-40 минути. Отстранете фолиото и поръсете със сирене. Върнете във фурната и печете непокрито още 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ