Пълнени чушки с гъби и кашкавал
Лодки от чушки с гъбена плънка и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 6 сладки чушки
- 500 грама гъби
- 2 домата
- 1 глава лук
- 50 грама кашкавал
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. сухари (галета)
- 2 с.л. растителна мазнина
- черен пипер и сол на вкус
- други подправки по желание
- 4 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, доматите и гъбите на ситно.
2. Сгорещете растителната мазнина и пържете в нея, като добавите подправки на вкус и намачкания чесън.
3. Разполовете чушките по дължина и ги почистете от семките.
4. Напълнете с така приготвената плънка, поръсете с галета и настърган кашквал и сложете по малко масло върху всяка лодка.
5. Подредете в тава, застлана с хартиено фолио за печене и гответе в средата на фурна на 200 градуса за около 25 минути или докато не прецените, че ястието е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ