Регистрация

Мариновани свински пържоли с карамелизиран лук

Мариновани свински пържоли с карамелизиран лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 7446

Свинско с горчица във винен сос, поднесено с лук и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сочни свински пържоли
  • 6 средни глави стар лук
  • 100 мл червено вино
  • 50 мл соев сос
  • 1 ч.л. горчица (най-хубаво става с дижонска)
  • черен пипер
  • кимион
  • 2 с.л. захар или разтопен мед
  • 100 мл заквасена сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Смесете червеното вино със соевия сос, горчицата, черния пипер и кимиона. Начукайте пържолите с подходящ чук, като преди това ги приберете в стреч фолио или наилонов плик, за да не пръскат.

2. Потопете хубаво пържолите в маринатата, оваляйте ги и ги оставете за няколко часа в хладилник или за цяла нощ.

3. Нарежете лука на полумесеци, изсипете го в тавичка, смесете го със захарта или меда като го настискате хубаво. Разпределете го равномерно по дъното на тавата, наредете пържолите върху него и отгоре залейте със соса от маринатата. Увийте във фолио и печете във фурна на 200 градуса за половин час.

4. Махнете фолиото и допечете пържолите до желаната готовност. Сервирайте всяка порция с по 50 мл готварска сметана за намазване на месцата или смесване с лука.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта