Пълнени тиквички с месо, гъби и сметана
Тиквички с пилешко и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 тиквички
- 250 г пилешко месо, пилешка кайма или кайма по избор
- 250 г гъби
- 1 голяма глава лук
- 150 г кашкавал
- 1 морков
- 4 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- 1 малка купичка заквасена сметана
- лук и магданоз за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Най-вкусно ястието става, ако си вземете пържола от пилешко бутче и я смелите на едра кайма в чопъра. Можете да си купите готова пилешка кайма или да използвате традиционната кайма, с която готвите.
2. Моркова рендосайте на едро ренде, лука наситнете. Кашкавала рендосайте, гъбите нарежете на полумесеци или малки кубчета, а тиквичките измийте добре, защото ще се готвят с кората.
3. Преценете дали искате тиквичките под формата на лодки (разполовени през средата по дължина) или на кръгове, както е на снимката. След това разрежете според избрания от вас начин и с лъжица издълбайте сърцевината. Тази част от нея, която няма семки, наситнете. Семките изхвърлете, защото не са ядливи.
4. Сгорещете олиото в тиган. Запържете лука и моркова и след няколко минути добавете гъбите и каймата. Гответе докато течността се изпари. Добавете сърцевината от тиквички, овкусете със сол и пипер, залейте със сметаната и сипете половината от рендосания кашкавал.
5. Махнете от огъня и оставете да се охлади. Подредете тиквичките в тава, застлана с хартия за печене и напълнете с плънката. Поръсете с рендосан кашкавал и запечете на 180 градуса за 25 минути.
6. По желание украсете с кръгчета лук и листенца пресен магданоз. Можете да поднесете с още заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ