Традиционна пилешка супа
Супа с пилешко, фиде и застройка.
Необходими продукти:
- ½ пиле, около 1 кг или 500 г пилешки гърди, без кожа и кости
- 1 средно голяма глава лук
- 1 средно голяма зелена чушка
- 1 средно голям морков
- Шепа фиде
- Сол на вкус
- 4-5 ч.л. ронена чубрица
За застройката:
- 1 яйце, разбито с малко студена вода
- ½ кофичка кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото до готовност, така че да се получи бульон. Прецеждаме бульона и добавяме сол и ронена чубрица на вкус, след което добавяме ситно нарязаните лук, морков и чушка. Варим около 20 мин. на умерен огън или докато зеленчуците омекнат напълно и добавяме накъсаното на хапки месо и фидето. Когато фидето омекне, сваляме от огъня и оставяме супата да се поохлади. Постепенно застройваме с разбитото с малко студена вода и ½ кофичка кисело мляко яйце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ