Пълнени с пица гъби
Пълнени гъби с хляб и сирене.
Необходими продукти:
- 12 бели гъби печурки, среден размер
- хлебни трохи от 1 филия хляб със стафиди
- 2 яйца
- шепа маслини, обезкостени и нарязани
- шепа настъргано сирене чедър
- малко зехтин
- щипка универсална подправка
- половин ч.л. чесън на прах
- половин ч.л. сух риган
- малко сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тази рецепта започна като експеримент – гъбите ми бяха тръгнали да се развалят. Не осъзнавах, че ще миришат на пица, докато не започнах да ги готвя. Сега в преспектива, като гледам съставките, наистина е трябвало да го осъзная. Също така открих, че вървят много добре с чили сос за пиле!
1. Измийте добре гъбите.
2. Махнете стеблата на гъбите. Нарежете грубо стеблата.
3. Смесете заедно всички съставки и с лъжица сложете във всяка гъбена шапчица, като натискате надолу добре, за да се напълни цялата, а после оформете хубави купчинки с още пълнеж отгоре.
4. Печете на 200 градуса за около 20 минути докато сиренето покафенее приятно. Сервирайте горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ