Пълнени свински пържоли с крем сирене
Джобчета от свинско с плънка от сирена и лук.
Неободими продукти:
- 4-6 свински пържоли без кост (зависи от големината)
- 1 опаковка крем сирене
- 1 ч.л. чесън на прах или 4 скилидки пресен чесън
- сол и пипер
- 80 г жълто сирене от вид по избор (проволоне, чрдър, кашкавал, гауда)
- 150 г бекон по желание
- 2-3 стръка пресен лук
За панирането:
- яйце
- брашно
- галета
- олио
Начин на приготвяне:
1. Свинските пържоли обтрийте със сол и пипер. Направете джоб във всяка една като разрежете напречно от едната страна през ширината. Не режете докрай - трябва ви място колкото да пъхнете плънката. Гледайте как се прави ТУК.
2. Оставете пържолите настрани и се захванете с останалата част от готвенето. Изсипете крем сиренето в купа и добавете намачкания на паста или прахообразен чесън. И още - рендосаното жълто сирене, наситнения пресен лук и бекона, който можете предварително да запечете на сух тиган, за да стане хрупкав. Разбъркайте хубаво сместа.
3. Напълнете джобчетата със соса, овалвайте всяко от тях първо в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Запечатайте двустранно в леко намазнен тиган (олиото да не покрива цялото дъно) за по 2 минути от страна.
4. Прехвърлете пържолите с в покрита с хартия за печене тава и печете на 175 градуса за 15-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ