Регистрация

Свински пържоли в сос с лук и гъби

Свински пържоли в сос с лук и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1413

Пържено свинско с гъби и лук в бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 4 свински пържоли по около 250 г всяка
  • сол и черен пипер
  • 30 г масло
  • 200 г лук (около 2 глави лук)
  • 250 г пресни печурки
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 500 мл бульон (месен, зеленчуков или гъбен; можете да разтворите кубчета във вода)

Начин на приготвяне:

1. В тиган с незалепващо покритие изсипете олиото и сгорещете добре на умерен огън.

2. Положете пържолките да се готвят. Поръсете със сол и пипер горната страна, след 5 минути обърнете и пак поръсете със сол и пипер. Върнете от първата страна, изключете огъня, захлупете с капак и оставете место да се готви и задушава докато дойде времето му. Ако котлонът изстива бавно, след 5 минути махнете тигана без да открехвате капака.

3. Лука и гъбите нарежете на полумесеци. Сгорещете на умерен огън маслото в друг тиган и изсипете лука. Гответе 3 минути при периодично бъркане, добавете гъбите и гответе още 3 минути.

4. Добавете намачкания чесън и поръсете брашното. Бъркайте 2 минути.

5. Залейте с бульона, като предварително го притоплите. Бъркайте докато брашното се разпадне, добавете сол и пипер, ако бульонът е без подправки, след това оставете да къкри 5 минути на умерен огън.

6. Прехвърлете пържолите в соса за 3 минути, след това обърнете и гответе още 3 минути. После можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта