Пълнени пилешки гърди с мед и горчица
Пиле, пълнено със спанак и сирене и запържено в сос.
Необходими продукти:
- 2 бр. пилешко гърди
- 100 гр. спанак
- 100 гр. сирене
- 50 гр. горчица
- 40 гр. мед
- пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сиренето и спанака и ги смесете. Това ще бъде пълнежа. Поставете го върху пилешките гърди и ги навийте. Забийте клечки за зъби в пилето, за да изтича плънката.
2. Загрейте малко олио в тиган и сложете пилешките гърди. След като леко покафенеят, добавете врящ пилешки бульон, толкова, че да покрие пилето.
3. Добавете горчицата и меда и оставете да къкри за около осем минути. Отстранете пилешките гърди и оставете пилешкия бульон с меда и горчицата да ври за около още десет минути, докато се сгъсти и стане подходящ за сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ