Пълнени картофи с пилешко и кашкавал
Традиционното пиле с картофи ухае в по-изискан вид.
Необходими продукти:
- 4 бели картофа, леко сварени
- 1/3 чаша кашкавал чедър, настърган
- 1/4 глава червен лук, нарязан на ситно
- 1 с.л. магданоз, млян
- 1 с.л. босилек, млян
- 1 ч.л. мащерка
- 2 с.л. прясно мляко
- 2 ч.л. масло
- 2 пилешки гърди - филе, варено и настъргано
- червен пипер
- морска сол
Начин на приготвяне:
1. Намажете картофите със зехтин. Сложете ги в тавичка и ги запечете в предварително загрята на 190 С фурна за 30 минути.
2. Докато картофите се пекат, смесете половината от кашкавала чедър с босилека, мащерката, магданоза и лука. Оставете настрани.
3. Когато картофите са готови, разрежете ги на половинки. Издълбайте вътрешността с лъжица и ги върнете в тавичката с издълбаната част нагоре.
4. Издълбаната част смесете със сиренето и подправките. Намачкайте добре, за да се смесят хубаво всички съставки.
5. Прибавете маслото и млякото и отново намачкайте до получаването на сравнително гладка смес.
6. Разпределете сместа в картофените лодки и покрийте с останалия кашкавал чедър.
7. Запечете пълнените картофи за още 5-7 минути докато кашкавалът се разтопи. Извадете ги от фурната и ги наръсете с червения пипер и сол на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ