Пиле с кашу
Пикантно пиле с ядки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 гр. обезкостено пилешко месо
- нарязани на кубчета моркови
- нарязан на кубчета лук
- нарязани на кубчета зелени чушки
- шепа гъби
- 100 гр. кашу
- китайски магданоз
- чесън
- джинджифил
- зехтин
- сос от стриди
- соев сос
- пикантен сос от морски дарове
- вино за готвене
- люти чушлета
- нишесте
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете всички необходими продукти.
2. Сгорещете уока и добавете около 1 с.л. зехтин. Добавете джинджифила и чесъна. Запържете ги докато покафенеят.
3. Добавете пилешкото и пържете до готовност.
4. Сложете морковите, лука, зелените чушки, гъбите и пържете до омекване. Добавете около 1/2 ч вода. Сложете соса от стриди, соевия сос и пикантния сос на вкус. Добавете лютите чушлета.
5. Сложете кашуто и налейте няколко с.л. вино за готвене. Запържете около 2 мин.
6. Смесете нишестето със студена вода и го добавете в уока, за да се сгъсти сосът.
7. Поръсете с магданоз и малко сусамово олио и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ