Пълнени домати с каперси и аншоа
Кошнички от домати с ароматни трохи.
Бон Апети
Излъчен на 03.07.2018
Пълнени домати с хлебни трохи и много съчетаващи се аромати готвят Лора и Стоян като правят доматени кошнички с дъх на аншоа, каперси, чесън и мента и плънка от хлебни трохи.
Готвенето започва с издълбаването на доматите с чаена лъжичка. След това получените кошнички се покапват със зехтин, посоляват се и се оставят настрана да пуснат водата си. Хлябът се смила на трохи в блендер. Трохите се покапват със зехтин и се запичат на 180 градуса за 5-7 минти до позлатяване. Охлаждат се и се пресипват в купа.
Към трохите се добавят наситнени мента, магданоз, каперси и аншоа. Обогатява се с намачкан чесън и малко оцет, разбърква се всичко заедно и с получената смес се пълнят доматите. Сервират се с украса от пресни листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ