Регистрация

Пълнени домати с кайма и ориз

Пълнени домати с кайма и ориз
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 1827

Доматени кошнички с месо и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи твърди домата
  • 300 г кайма
  • 2/3 ч.ч. ориз
  • 3 скилидки чесън
  • наситнен магданоз
  • 1 глава лук
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • растителна мазнина
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Отрежете горните капачета на доматите и нежно с чаена лъжичка изгребете от вътрешността, за да се получат кошнички. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Изгребаната сърцевина наситнете с нож и прехвърлете в цедка. Натиснете с ръка или обратното на лъжица, за да се отцеди водата от нея.

2. Ориза сварете в голямо количество вода, като го оставите леко ал денте. След това отцедете течността от зърната. Не е нужно да ги шокирате. По скоро оставете топлината да доизпари останалата влага.

3. Лука и чесъна настинете. Сгорещете 2-3 с.л. растителна мазнина в тиган и в нея запържете лука и чесъна докато станат стъклени. След това добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Добавете ориза, овкусете със сол, пипер и кимион и гответе докато се получи пръхкава смес. Налейте и отцедените домати. Гответе още 2-3 минути.

4. С получената смес напълнете доматите. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути. След това поръсете с рендосан кашкавал и по желание с наситнен магданоз и запечете за още 3-4 минути.

5. Готово е за сервиране. По три в порция сложете, ако е за основно, по 2 - ако е за предястие и по 1 - за гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 5
  2. 900
  3. боб
  4. кайма
  5. A>
  6. агнешки
  7. бон
  8. !
  9. 230
  10. кум

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта