Пълнени домати със сирене и яйце
Печени кошнички от домати с плънка от сирене, яйце и подправки.
Домати с яйце и сирене - комбинация, която пленява и се готви предимно на Балканите, защото само в този ареал съществува истинско бяло саламурено сирене. Можете да превърнете продуктите за обикновената салата в красив ордьовър, като направите кошнички с плънка, запечени на фурна. А как става това - показват в канала Всегда Вкусно.
В купа се смесва натрошеното сирене с червен и черен пипер. Сол едва ли ще е необходима, защото сиренето е солено. Добавя се наситнен пресен лук и лъжичка сметана или кисело мляко, за да втечни леко сместа. После доматите се издълбават, поставят се в намаслена формичка и се пълнят наполовина със сиренения сос. Отгоре се чуква по яйце. Ако доматите са по-малки, можете да пробвате с пъдпъдъчи яйца. Остава да поръсите яйчицата със сол и пипер и да пъхнете във фурната за 15 минути на 200 градуса. А после можете да хапвате или да поденсете за мезе или гарнитура. Точните продукти и стъпки на направа вижте ТУК, а от видеото по-горе ще разберете как най-лесно се приготвя тази вкусна и апетитна вегетарианска храна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ