Регистрация

Печен артишок с чесън и лимон

Печен артишок с чесън и лимон
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 7021

Артишок с лимонов сок и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. голям пресен артишок
  • зехтин екстра върджин
  • сокът на половин лимон
  • 2 скилидки чесън, цели
  • морска сол за готвене

Начин на приготвяне:

1. Отрежете стъблата и връхчетата на артишока, така че да виждате сърцевината. Разтворете леко листата и полейте между тях със зехтин, лимонов сок и сол. Сложете скилидка чесън вътре между листата и в центъра на артишока.

2. Увийте всеки артишок плътно в 2 листа фолио, като притворите краищата на фолиото върху горната част на артишока.

3. Сложете артишока в тава и печете 1 ч. и 20 мин. на 220°С.

4. Когато ядете, откъсвайте всяко листо и яжте месестата част.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта