Печен артишок с чесън и лимон
Артишок с лимонов сок и подправки.
Необходими продукти:
- 2 бр. голям пресен артишок
- зехтин екстра върджин
- сокът на половин лимон
- 2 скилидки чесън, цели
- морска сол за готвене
Начин на приготвяне:
1. Отрежете стъблата и връхчетата на артишока, така че да виждате сърцевината. Разтворете леко листата и полейте между тях със зехтин, лимонов сок и сол. Сложете скилидка чесън вътре между листата и в центъра на артишока.
2. Увийте всеки артишок плътно в 2 листа фолио, като притворите краищата на фолиото върху горната част на артишока.
3. Сложете артишока в тава и печете 1 ч. и 20 мин. на 220°С.
4. Когато ядете, откъсвайте всяко листо и яжте месестата част.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ