Пълнени гъби със сирене и домати
Гъбени кошнички със сирене и кашкавал.
Необходими продукти:
- 16 гъби
- 250 г бяло сирене
- 2 домата
- 150 г кашкавал
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- сол, черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите, махнете пънчетата и измийте.
2. В купа разбийте яйцето, натрошете в него сиренето и добавете много наситнените пънчета на гъбите.
3. Чесъна намачкайте и заедно с подправки по желание добавете в яйчената смес.
4. Рендосайте кашкавала. Половината вкарайте в плънката.
5. Доматите обелете и нарежете на малки кубчета. Добавете в сместа и разбъркайте хубаво.
6. Подредете кошничките в тава, застлана с хартия за печене. Разпределете плънката в тях. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-тина минути.
7. След изваждане поръсете с останалия рендосан кашкавал още докато гъбите са врели. Така ще се разтопи и ще създаде неустоима коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ