Пълнена питка с картофи и яйце
Сандвич в питка с картофено пюре и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 кръгла питка среден размер (каквато си харесате от магазина)
- 70 г масло
- 2 картофа
- 1 яйце
- 50 г кашкавал
- сол, черен, червен и лют пипер, куркума на вкус
- пресни зеленини за украса
Начин на приготвяне:
1. Отрежете капачето на питката и натиснете хлебчето така, че да се образува кладенче, а сърцевината да се спласти към кората. Намажете с половината масло.
2. Картофите сварете, намачкайте докато са топли заедно с останалото масло с преса и овкусете с подправките.
3. Напълнете питката с картофите. Тук можете да импровизирате като добавите към картофената смес лъжица майонеза или настинен колбас. Сварени и нарязани гъби също се връзват страхотно с тази плънка. Всичко зависи от вкуса ви.
4. Напълнете хлебчето с картофената смес, като си оставите и място, за да чукнете яйцето.
5. Пуснете да се запече на фурна. Малко преди яйцето да е готово, поръсете с рендосания кашкавал и върнете във фурната за още няколко минути.
6. Сервирайте богатата питка, поръсена с пресни подправки. По желание можете да добавите сос - майонеза, кетчуп, чеснов и др.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ