Регистрация

Сотирани зеленчуци с царевица и сметана

Сотирани зеленчуци с царевица и сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 907

Сотирани тиквички в масло с царевица, домат, лук, сметана и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка тиквичка
  • 1 червен твърд домат
  • 1 стрък пресен лук
  • листата на 4-5 стръка свеж копър
  • 1 скилидка чесън
  • 15 г масло
  • сол и пипер
  • 1 консерва сладка царевица - около 250 г отцедено тегло на зърната
  • 2 с.л. гъста млечна сметана
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица (може и друга горчица по желание)

Начин на приготвяне:

1. Тиквичката нарежете на кубчета колкото половин хапка. Домата нарежете на малки кубчтета, чесъна - наситнете.

2. Сложете маслото в тиган и подгрейте на умерен огън. Щом се разтопи изсипете тиквичките и гответе 5 минути. Овкусете със сол и пипер.

3. Отцедете водата от консервата царевица и ги добавете върху тиквичкита. Прибавете чесъна и домата и разбърквайте няколко минути. После оставете да се готви като леко намалите огъня. Още 2-3 минути са достатъчни.

4. През това време нарежете на ситно копъровите листа и лука.

5. Добавете сметаната и горчицата и размешайте. Оставете за 2-3 минути.

6. Добавете лука, разбъркайте, гответе 2 минути и прибавете копъра. Размешайте и махнете от котлона.

7. Сервирайте като топла гарнитура или полезна питателна закуска. Може да бъде и диетично основно.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. !
  2. 33
  3. 808
  4. кожа
  5. Украса
  6. %D0%BE
  7. 38
  8. доматен
  9. 50
  10. 538

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта