Регистрация

Пълнена паста на фурна

Пълнена паста на фурна
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5342

Макарони - мидички със сиренен сос и маслена плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • паста с форма на мидички (по-едра, така че да може да се пълни)

За пълнежа:

  • голяма бучка масло
  • червен лук, фино нарязан

За червения сос:

  • няколко големи, червени домата, обелени и нарязани
  • печени червени чушки, нарязани
  • червен лук, фино нарязан
  • щипка сушен босилек

За соса със сирене:

  • голяма бучка масло
  • 1 с.л. брашно
  • мляко
  • шепа настърган чедар
  • настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Задушете лука в масло на много слаб огън за около 20-30 мин. до омекване.

2. През това време сварете частично пастата в кипяща вода за около 6 мин., отцедете и заделете.

3. Пригответе соса със сирене като първо разтопите маслото в тенджерка и добавите брашното, докато разбърквате енергично. След това добавете млякото и продължавайте да разбърквате. После постепенно прибавете сиренето и свалете от огъня. заделете.

4. Когато лукът е готов, сложете около 2/3 от него в купа и заделете. Останалата 1/3 оставете в тигана, където добавете доматите, чушките и босилека, за да направите червения сос. Разбъркайте и варете на слаб огън.

5. Докато се приготвя сосът, напълнете пастата със заделения червен лук и сложете мидичките в огнеупорен съд, така че да покрият цялото дъно на един плътен ред.

6. Излейте със спираловидни движения червения сос върху напълнените мидички, като преди това може да го пюрирате, ако желаете.

7. Отгоре полейте със соса от сирене и настържете пармезан.

8. Сложете във фурната за около 20 мин. на 200ºС.

9. Поднесете.

*По желание може да добавите бекон в плънката, като го наситните и го запържите заедно с червения лук, преди да напълните пастата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта