Пълнена агнешка плешка
Рецепта за съвършенсто на вкус и визия.
Необходими продукти:
Овкусяване на месото:
- 1 ½ кг агнешка плешка, обезкостена и без тлъстини
- 1 с. л. къри
- ½ ч. л. канела
- ½ ч. л. карамфил
- сокът от 2 лимона
- сол
За плънката:
- 1 ч. ч. галета
- ½ ч. ч. настърган кашкавал
- 1 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан ситно.
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 с. л. масала
- 2 яйца
- сокът от 2 лимона
- 1 с. л. настъргана лимонова кора
- 1 с. л. сушена мента
- сол
За соса:
- 1 глава лук, нарязан ситно
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 с. л. кориандър
- 1 с. л. кимион
- 2 с. л. сос горчица
- 1 кубче бульон „Маги”
- 3 с. л. доматено пюре
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. паста тамаринд
- 1 ½ ч. ч. вода
- ½ с. л. масала
- сол
Начин на приготвяне:
1. Разчукайте плешката с чук за месо, смесете всички съставки за овкусяването и намажете плешката (и от двете страни).
2. Смесете всички съставки на пълнежа и ги сложете върху вътрешната страна на овкусената плешка.
3. Завийте плешката на руло и я опаковайте с алуминиево фолио.
4. Сложете рулото във фурната в тавичка с вода.
5. Печете час и половина и прибавяйте периодично вода, за да не исзъхва.
6. Когато е готово, извадете и оставете рулото да се охлади. Нарежете на резени, наредете ги в чиния за сервиране и ги гарнирайте.
7. Смесете всички съставки на соса и ги сложете на котлона на слаб огън, за да се сгъстят. Използвайте като сос за заливане или топене.
Източник: www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ