Пушена скумрия с червен лук и маслини
Лесно | Порции 2
| Видяна: 1500
Мезе с пушена риба, лук и маслини.
Необходими продукти:
- 1 пушена скумрия (около 350 грама)
- 2 глави червен лук
- 150 г маслини без костилки
- 1 лимон
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Рибата почистете от костите, кожата и перките и накъсайте или нарежете на парченца. Разпределете на дъното на неголямо плато.
2. Лука наситнете, настискайте леко, за да пусне соковете си и да стане по-мек при ядене и поръсете рибата.
3. Маслините нарежете на половинки или четвъртинки и поръсете отгоре.
4. Изстискайте сока на лимона и залейте ястието. Отгоре покапете със зехтин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ