Пухкав хляб с кашкавал и мащерка
Домашна празнична питка с подправки и кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 06.02.2017
Месим българкса погача с много вкусове. Домашният хляб е мек и пухкав с въздушна текстура и хрупкава коричка, а в него се крият много подправки. След замесването го оставяме да втаса, а после разделяме на две кори, като първата поръсваме с настърган кашкавал и мащерка, а с втората запечатваме отгоре. След това делим тестото на квадрати, от които по специфичен начин, показан във видеото, оформяме топки. Тях топим в ароматно масло със сух чесън и подпавки, а после овалваме едни в лют пипер, други - в пресни подправки, трети - в сусамово семе и четвърти - в настърган пармезан. Подреждаме топчетата в намаслена тава и печем хляба за по-малко от половин час. А след това имаме мека домашна питка от балончета с много аромати и богатство от вкусове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ