Пурички със спанак и крем сирене
Панирани сиренца със спанак и чесън.
Необходими продукти:
- 2 опаковки х 125 грама крем сирене
- 200 г спанак
- 1 топка моцарела
- 100 г кашкавал
- 1 с.л чесън на прах
- сол и пипер на вкус
- брашно
- яйце
- галета
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 1 литър вода с 1 ч.л. сол. Щом заври добавете измитите листа спанак и гответе 3 минути. След това изсипете в гевгир и шокирайте в ледена вода или под течаща студена. Отцедете добре спанака и го наситнете.
2. Моцарелата и кашкавала рендосайте.
3. В купа изиспете крем сиренето и към него добавете спанака, другите две сирена, сол и пипер на вкус и чесън на прах. Разбъркайте хубаво.
4. Застелете плоска тава с хартия за печене, изсипете сместа върху нея и с шпатула я заравнете така, че дебелината й да е около 1,5 до 2 см. След това приберете във фризер за 30-40 минути.
5. Замръзналата смес извадете с все хартията, а после винмателно обърнете и отлепете хартията. С остър нож нарежете на пурички с дължина около 10 см. и ширина около 3 см.
6. Пригответе си една чиния с разбито яйце, втора - с брашно и трета - с галета, като си оставите още едно яйце и пликовете с брашно и галета за добавяне при нужда.
7. Сгорещете олио в дълбок съд за пържене на маслена баня и си застелете чиния за вадене с домакинска хартия.
8. Взимайте пръчица, овалвайте първо в брашно, след това в яйце, после в галета, после пак в яйце и отново в галета. Пускайте да се пържи до получаването на златиста коричка. Нека огънят е умерен до силен, за да не прегарят панираните сиренца. След като се отцедят подобаващо върху домакинската хартия сервирайте с любимия си сос за потапяне на доматена основа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ