Пуйка с кестени
Печена пуйка с пълнеж и хрупкава сусамена коричка.
Необходими продукти:
- 1 пуйка – около 2,5 кг
- 150-200 г пуешки дроб (може да замените и с пилешки дробчета)
- 250 г телешка кайма
- ½ кг кестени
- 300 мл прясно мляко
- 4 филии хляб
- 20 г коняк
- сол и пипер
- сусам
- олио
- масло
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно пуешкия дроб и го смесете с каймата.
2. Натопете хляба в млякото, изстискайте го и го прибавете към сместа, заедно със солта, пипера и коняка. Запържете за 5 мин, като разбърквате непрекъснато.
3. Прибавете към запръжката сварените и обелени кестени и с получената смес напълнете пуйката.
4. Зашийте внимателно, намажете я в олио и печете около 1 ½ ч. на умерена фурна.
5. Преди да поднесете, намажете повторно с масло и поръсете със сусамовото семе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ