Пуешко със задушени картофи
Пуешки гърди с картофи, моркови, лук и подправки.
Необходими продукти:
- пуешки гърди
- картофи
- моркови
- лук
- подправки
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на малки парченца, картофите - на кубчета, лука и морковите на тънки полумесеци.
2. В дълбок тиган запечете месото заедно с лука и морковите до покафеняване.
3. Добавете картофите, сипете вода (но не много) и оставете да се задушава. Прибавете и подправки на вкус - сол, черен пипер, чесън на прах, сух копър, риган и д.р.
4. Ако водата изкипи, а картофите още не са се разварили, добавете още малко вода до готовност. Накрая сосът трябва да се е абсорбирал почти напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ