Пуешка супа с картофи и ориз
Супа с пуешко и картофи, запръжка от моркови и лук и добавка на ориз.
Необходими продукти:
- 600 г пуешко месо с кожа - гърда или бутче
- 2,5 л вода
- 450 г картофи
- 1 с.л. сол
- 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 2 моркова - около 160 г общо
- 4 с.л. ориз
- черен пипер на вкус
- магданоз за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте пуешкото месо, сложете в тенджера и залейте с водата. Пуснете да кипне на силен огън и 3-4 минути след като заври отпенете и намалете огъня на умерен към слаб. Оставете да се готви под капак 30 минути.
2. През това време наситнете лука. Половината моркови рендосайте, а другата половина нарежете на тънки кръгчета. Сгорещете олито в тиган и запържете на умерен огън лука за 3 минути. Добавете морковите, бъркайте и гответе още 4-5 минути. Махнете от огъня.
3. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета като за мусака. Изсипете при месото след като е вряло 30 минути, посолете и оставете да се готви още 10 минути.
4. Добавете измития ориз и запръжката, овкусете с черен пипер и оставете да се готви още 15-20 минути на слаб огън.
5. Сервирайте ястието топло с поръска от листенца пресен магданоз по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ