Прословутите лесни хруски на Йоли
Страхотно бързо мезе, подходящо за всяко парти!
Необходими продукти:
- 1 пакет фини кори
- 1 малка бучка разтопено масло (125 грама)
- 2 средни домата
- 1 голяма или две малки глави лук
- стръкчета розмарин
- сол и други подправки по избор
Начин на приготвяне:
1. Въоръжете се с разтопеното масло и домакинска четка.
2. Нарежете доматите и лука на полумесеци.
3. Отворете корите, вземете една от тях и я намажете обилно с масло, като я сгънете на четири, без да приплесквате.
4. Върху нея сложете 2 резенчета от домата, 1-2 от лука и клонче розмарин.
5. Поръсете със сол и подправки по избор.
6. Поставете в тава, която предварително сте застлали с хартия за печене.
7. Повторете „упражнението“ и с останалите кори.
8. Печете на средата в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
9. Насладете се на хрупкавите соленки, а следващия път импровизирайте с други подправки, които ви хрумне.
Още за Йоланда Делибозова – Йоли и предаването „Домашни рецепти с Йоли“ по 24 kitchen – четете ТУК!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ