Пролетно минестроне с печени моркови
Постна зеленчукова супа с боб и песто.
Бон Апети
Излъчен на 17.04.2018
Супа с печени зеленчуци на фурна готвят Лора и Стоян, като споделят, че ястието може да бъде направено във вегански вариант или пък да се подправи с босилеково песто с ядки и пармезан. Всичко зависи от вашето решение.
Моркови, пресен лук, пащърнак и репички се почистват и режат на парчета. Изсипват се в тава, покапват се със зехтин, поръсват се със сол и пипер и по желание с лют пипер на люспи. След това се пекат на слаба фурна (около 150 градуса) за 40 минути. Така стават карамелени и с особено приятен вкус.
Зеленчуков бульон се загрява, в него се изсипва дребна паста и червен боб от консерва, след това се добавят печените зеленчуци и супата се готви до разваряване на пастата. По желание можете да си направите песто с пармезан. С част от него се подправя супата, а с другата - се украсява при поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ