Пролетна супа от грах
Супа с грах, мента и кориандър.
Необходими продукти:
- 3 – 4 ч.ч. вода
- 2 ч.ч. пресен зелен грах
- ½ ч.ч. кориандър
- ½ ч.ч. мента
- ½ - 1 халапеньо – без семената
- 2 с.л. зехтин extra virgin
- сол
- пипер
- 1-2 с.л. от водата на граха
- 1 -2 с.л. темпе
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и прибавете граха. Варете за около 5 мин., докато грахът стане ярко зелен и заухае. Извадете от водата с решетъчна лъжица и сложете в купата на кухненски робот. Прибавете кориандъра, ментата, халапеньото, 1 с.л. зехтин, щипка сол и щипка пипер.
2. Пюрирайте до гладкост – около 2 мин. Проверете на вкус и гъстота. Ако е необходимо, прибавете водата от варенето на граха по 1 с.л. без да спирате робота. Прибавете на струйка и оставащия зехтин. Ако предпочитате по-кремообразна консистенция, прибавете темпето към пюрето и разбийте за още около минута.
3. Поднесете веднага с украса от мента и стръкчета кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ