Прозрачни китайски пелмени със скариди
Китайска паста със свинско и морски дарове.
Необходими продукти:
За тестото:
- 110 г пшенично брашно
- 220 г картофено нишесте
- 300 мл вряла вода
За пълнежа:
- 300 г пресни скариди, смляни
- 2 с.л. свинска кайма
- 1 стрък пресен лук, нарязан
- щипка сол
- 1 ч.л. захар
- 2 ч.л. картофено нишесте
- 1 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките на пълнежа и ги разбъркайте добре.
2. Смесете брашното и нишестето в отделна купа и залейте с врялата вода. Разточете гладко тесто.
3. Разделете тестото на три части. Разточете първата част от тестото на лист, дебел около 2 мм. Изрежете кръгчета с чаша и сложете във всяко от тях по 1 ч. л. от пълнежа. Навлажнете ръбчетата, сгънете на две и запечатайте краищата, после слепете двата края един към друг.
4. Повторете с останалата част от тестото.
5. Сгответе пелмените на пара за 7 минути.
6. Севирайте със сладък китайски оцет и пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ