Прозрачни китайски пелмени със свинско
Вкусна паста със свинско без бяло брашно.
Необходими продукти:
За тестото:
- 110 г пшенично брашно
- 220 г картофено нишесте
- 300 мл вряла вода
За пълнежа:
- 300 г свинско месо, смляно
- 2 с.л. соев сос
- 1 малка глава лук, нарязана ситно
- 2 ч.л. сос от китайски праз
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките на пълнежа и ги разбъркайте добре.
2. Смесете брашното и нишестето в отделна купа и залейте с врялата вода. Омесете гладко тесто.
3. Разделете тестото на 3 части. Разточете първата част от тестото на лист, дебел около 2 мм. Изрежете кръгчета с чаша и сложете във всяко от тях по 1 ч.л. от пълнежа. Навлажнете ръбчетата, сгънете на две и запечатайте краищата, после слепете двата края един към друг.
4. Повторете с останалата част от тестото.
5. Сгответе пелмените на пара за 7 минути.
6. Севирайте със светъл соев сос и пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ