Провансалска лучена супа с праз и чесън
Крем супа със сладък чесън и праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 12.01.2017
Готвим супа с малко калории и малко продукти, която се прави лесно и е с мека кадифена текстура. В нея няма да откриете месо, но вкусовете се създават от двата основни компонента - чесън и праз лук, които ненатрапчио се смесват в хармонична симбиоза. Мекота на чесновия вкус се придава от готвенето на скилидките под капак в голямо количество зехтин в продължение на 40 минути. След лекото им карамелизиране остатъка от зехтина се изсипва в друг съд и в него се запържва празия лук. После двата ревливи зеленчука къкраят заедно в зеленчуков бульон и под акомпанимента на подправки. Следва пюриране до получаването на гладък крем.
Тук обаче рецептата продължава. Застройваме супата с разбити жълтъци и силна горчица, а по желание можете да я поднесете и със запечени резени багета. Вижте как точно се прави във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ