Препечени филийки с гуакамоле и яйце
Закуска с препечен хляб, авокадо и печени яйца.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 филийки хляб
- 30 г масло
- 1 авокадо
- 1/4 глава червен лук
- няколко стръка магданоз
- сол и пипер
- 2 ч.л. олио
- няколко капки зехтин
- 1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см на умерена към слаба степен. Сложете половината масло в него и щом се разтопи, сложете двете филийки. Увеличете огъня и печете няколко минути до образуването на златиста коричка. През това време намажете с останалото масло горната част на филлийките. Обърнете хляба и изпечете и от другата страна.
2. Авокадото обелете, намачкайте с вилица на паста и смесете с наситнените лук и магданоз. Добавете лимоновия сок, няколко капки зехтин, сол и пипер на вкус.
3. Готовите филийки намажете с авокадо пастата.
4. В същия тиган на умерн огън добавете 1 ч.л. олио и запечете едното яйце. Стремете се да остане цяло. Белтъкът трябва да е добре изпечен, а жълтъкът е по-вкусно да бъде рохък. Махнете с шпатула яйцето, поставете върху едната филийка и изпечете и другото яйце по същия начин. Поръсете оторе със сол и пипер.
5. Поднесете си сандвичите с чаша чай или кафе и закусете подобаващо. След това ще сте готови за предстоящия ден.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ