Регистрация

Препечени филийки с гуакамоле и яйце

Препечени филийки с гуакамоле и яйце
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1791

Закуска с препечен хляб, авокадо и печени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 2 филийки хляб
  • 30 г масло
  • 1 авокадо
  • 1/4 глава червен лук
  • няколко стръка магданоз
  • сол и пипер
  • 2 ч.л. олио
  • няколко капки зехтин
  • 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см на умерена към слаба степен. Сложете половината масло в него и щом се разтопи, сложете двете филийки. Увеличете огъня и печете няколко минути до образуването на златиста коричка. През това време намажете с останалото масло горната част на филлийките. Обърнете хляба и изпечете и от другата страна.

2. Авокадото обелете, намачкайте с вилица на паста и смесете с наситнените лук и магданоз. Добавете лимоновия сок, няколко капки зехтин, сол и пипер на вкус.

3. Готовите филийки намажете с авокадо пастата.

4. В същия тиган на умерн огън добавете 1 ч.л. олио и запечете едното яйце. Стремете се да остане цяло. Белтъкът трябва да е добре изпечен, а жълтъкът е по-вкусно да бъде рохък. Махнете с шпатула яйцето, поставете върху едната филийка и изпечете и другото яйце по същия начин. Поръсете оторе със сол и пипер.

5. Поднесете си сандвичите с чаша чай или кафе и закусете подобаващо. След това ще сте готови за предстоящия ден.

 

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта