Президентски ябълков сладкиш с ябълки и крем
Американски ябълков десерт Кафявата Бети с плодове и яйчен сос.
Бон Апети
Излъчен на 15.03.2017
Ето рецептата за един сладкиш, любим на Нанси и Роналд Рейгън, сервиран в Белия дом. Това е десерт Кафявата Бети, който се прави с много ароматни сладкарски подправки, ябълки и заливка от хлебни трохи. Може да се поднесе както топъл, така и студен, като се гарнира с топка сладолед, плодово сладко, мед, заквасена сметана или приятен кадифен сладкарски яйчен сос, който също ще направим в рецептата.
Но първо да сготвим сладкиша. Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци. След това се кипват с малко вода в тенджера, добавят се стафиди, овкусяват се със захар, индийско орехче и канела. В тенджерата сипваме и царевично нишесте и варим до сгъстяване. След това плодовата сладост се прехвърля в тавичка. Смила се хляб с кафява захар и масло и с хлебните маслени трохи се поръсва сладкиша. После се пече на 200 градуса за половин час.
През това време правим соса за заливане като разбиваме във вода захар и царевично нишесте и слагаме на котлона. Добавяме темпериран жълтък, лимонов сок и лимонова кора. Махаме от огъня и разтапяме във вкусния яйчен крем малко масло. Готово - ето американски ябълков десерт с лесен френски яйчен крем.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ