Предястие с риба тон, картофи, фасул и зеленчуци
Топла салата с риба, зеленчуци и варени картофи.
Необходими продукти:
- 2 косерви парчета риба тон в собствен сос
- 500 г дребни картофи
- 16 чери доматчета
- 100 г пресен бейби спанак
- 150-200 г зелен фасул (от кенийския)
- сол
- олио
За дресинга:
- 100 мл зехтин
- листата на 5 стръка босилек
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. сол
- 50 г лешници
- 1 ч.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите да се сварят.
2. Пуснете и зеления фасул да се вари.
3. Чери доматите измийте и разполовете.
4. Докато чакате компонентите да се сготвят, пригответе дресинга като в купата на блендера или пасатора съберете заедно всички продукти и пюрирате.
5. Готовите картофи обелете и разполовете или нарежете на едри хапки. Фасула отцедете от водата на варенето.
6. Сгорещете олио в тиган, запържете сварените картофи, добавете фасула и доматите и гответе още няколко минути.
7. Махнете от огъня, добавете измитите листа спанак, залейте с дресинга и разбъркайте. Прехвърлете в индивидуални порции. Отгоре разпределете парчетата риба, отцедени от соса на консервата.
8. Поднесете и се насладете. Предястието може да бъде и леко основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ